Na jó, azért bízom benne, hogy még egy kicsit élvezhetjük a nyári nap utolsó sugarait, de nem árt időben felkészülnünk az őszre. Az első „őszi cikkemben” olyan témát hoztam nektek, amely segít felkészülni egy olyan helyzetre, amitől valljuk be, mindannyian rettegünk, ha utazásról van szó. Ez pedig nem más, mint a jó kis kiadós őszi zápor, amely ha szerencsések vagyunk, kikerül, de ha nem, sajnos teljesen tönkreteheti az utazásunkat. Gondoltuk ezt idáig, de most megmutatom nektek, hogyan lehet meglátni a borúsabb időben is a helyzet a napos oldalát.

Korábbi cikkemben (ha még nem olvastad, itt megteheted https://blog.piubella.hu/2019/07/29/repulojegyek-egy-vasarnapi-ebed-arabol/) említettem nektek, hogy őszre nagyon sok desztinációba utazhattok remek árakon, és bízom benne, hogy kihasználtátok a lehetőséget, és már izgatottan várjátok az idei őszi utazásotokat. Nem szeretnék senkinek rossz időt jósolni, csupán néhány tippet adni arra az esetre, ha az utazásotok kellős közepén eleredne az eső.

Az első és legfontosabb tippem, hogy szerezzetek be egy jó kis esőkabátot – vagy esernyőt, de úgy gondolom ebben az esetben az esőkabát praktikusabb választás lesz, nemcsak a mérete miatt, de így szabaddá tehetitek a kezeteket is-. Ez nem kell, hogy vastag legyen, hiszen az esőtől kell, hogy megvédjen és nem a hidegtől. Pozitívuma, hogy nagyon picire össze tudjátok hajtani, így a kistáskátokban is bőven jut neki hely. Plusz pont, hogy manapság már nagyon trendi esőkabátok közül tudunk válogatni. Ha megvan, már csak reménykedni tudunk abban, hogy nem lesz rá szükségünk.

Azonban, ha mégis eleredne az eső, szuper menekülési cél lehet egy múzeum, amit egyébként is be akartatok iktatni. Ilyen lehet a párizsi Louvre, a londoni British múzeum, a vatikáni múzeum, a milánói Santa Maria delle Grazie bazilika vagy az amszterdami Heineken sörgyár és múzeum, miután a Da Vinci múzeumból kijöttünk.

Ha véget ért a múzeumi túránk, és még mindig esik, javaslom, hogy üljünk be egy étterembe, hiszen ekkorra már valószínűleg meg is éheztetek egy kicsit. Itt az emberek egyébként is minimum másfél órát eszegetnek és beszélgetnek, így mire elfogyasztottátok az ebédet, valószínűleg már az eső is elállt. 

unsplash.com

Ha mégsem, a következő program, amit javasolnék, az egy helyi piac felkeresése, amelyből általában mindig van fedett is (gondoljatok csak szeretett kis hazánkra, itt is rengeteg fedett vásárcsarnok és piac található). Ez egyébként számomra akkor is a programok között szerepel, ha nem esik az eső, hiszen ha ételekről van szó, meg tudtok kóstolni helyi ízeket, sajtokat vagy gyümölcsöket, ha pedig még csajos kiegészítőket is árulnak, azzal csak megkoronázhatjátok a napotokat, ha beszereztek egy szép új sálat, vagy kendőt, esetleg néhány szuvenírt a rokonoknak, barátoknak.

Innen távozva, pedig már biztosan elhagyták a várost az esőfelhők, és újult erővel vághattok neki a hatalmas sétáknak a friss levegőn.

Remélem „vész esetén”sikerül inspirálódni a tippjeim közül, de szívből kívánom Nektek, hogy csodás időben fedezzétek fel az adott várost!