Biztosan ti is hallottatok/láttátok már olyan praktikákat, amikkel otthon szebbé tudjátok varázsolni a fogsorotokat. Mint a fehérítő fogkrém, aktív szén, szódabikarbóna. Mára már otthonra is tudunk vásárolni fogfehérítő készülékeket, ráadásul van olyan is, amit a telefonodhoz csatlakoztatva tudsz használni. 

De ezek az eszközök vajon mennyire hatásosak? 

Természetes alapanyagokból készül, és teljesen peroxid mentes. Tehát az orvosi kezeléssel szemben nincs mellékhatása. De ez is ugyanolyan, mint amikor megcsinálod a saját körmöd, vagy műszempillát építesz magadnak. A megfelelő szakemberek mindig jobban, precízebben fogják csinálni. 

Ha nincs benne peroxid, mivel fehérít? 

Fő alkotó eleme a sodium perborát monohidrát, amiből a hideg led fény hatására oxigén szabadul fel, majd a fogzománc mikrobarázdáiba kerülve fejti ki hatását. A közhiedelemmel ellentétben nem marja le a fogzománcot, csupán egy oxidációs folyamat lép fel. A kezelés mindössze 45 percig tart, ez ismételendő 10-12 alkalommal. De ahogy a hajfesték is képes ledobni magát valaki hajáról, valakin pedig első festés után 6 hétig tartja a színét, a fogfehérítés is genetikailag mindenkinél máshogyan produkál: valakinél gyorsabb, valakinél lassabb a folyamat.