Csajok, ugye ismerős a téma, amikor a barátotok egy romantikus este helyett a pasi bulit választja a haverokkal. Komoly vitaforrás szokott lenni a kapcsolatokban az, hogy mikor, mennyit és hol töltjük az időt a baráti társasággal, miközben párkapcsolatunk van. Illik-e bulizni menni a párunk nélkül, vagy egy-egy összetűzés alkalmával nem a barátnőnk mellett kiállni? Az utóbbira egyértelmű nem a válasz. De kezdjük a legelején, mikor is érdemes bemutatni a férfinak a saját baráti körét a párjának.

A legjobb eset, ha egy baráti társaságról van szó, ebben az esetben ugye nincs is kérdés. Viszont, ha már más a helyzet, akkor véleményem szerint kedvezőbb először kettesben randizgatni. Ugyanis amikor a szűk baráti körünkben találjuk magunkat, nem a legromantikusabb énünk mutatkozik meg, ami érthető is. Egy nőnek szüksége van arra, hogy a férfi az ismerkedés során csak rá figyeljen, megismerjék egymást. És gondoljatok bele fiúk, ha beledobjátok a mélyvízbe a barátnőtöket, mit fog csinálni ismeretlen emberek között, ha még téged sem tud biztos pontnak venni, mivel még nem ismeritek egymást eléggé. 

Miután már egy párt alkottok, leszáll a rózsaszín köd és 0-24 – ben együtt vagytok. Nem tudtok meglenni egymás nélkül, van akinél ez elmúlik, van akinél megmarad, ez már egyéntől függ. De egy idő után, a barátaitok érdekében is érdemes megismertetni őket egymással, mivel, ha ismerik a barátaitok a párotokat… adottak a közös programok, amikor sem egymást, sem a barátaitokat nem kell elhanyagolnotok.

És hogyan is kéne viselkedniük a férfiaknak velünk nőkkel, amikor a barátaik is ott vannak?

  1. Mutasson be a barátainak, tehát kísérjen oda a többiekhez. Ezzel is oldja a feszültséget.
  2. Figyeljen rád. Figyelmességre azért van szükség, hogy az ismeretlen személyként is jól érezzük magunkat egy összeszokott baráti körben.
  3. Mindig álljon ki mellettünk.
  4. Legyen tisztelettudó, ne hozzon kellemetlen helyzetbe a többiek előtt.

De mit is várjunk, ha a párunk egyik barátjával veszünk össze? Mindenképp próbálja megbeszélni/megoldani a nézeteltérést. Én elvárnám, hogy azért álljon ki mellettem. 

És akkor jöjjön a kemény dió… a buli. Párunk nélkül bulizni szerintem kell. Mindenkinek szüksége van egy kis térre. Ez ellen viszont az szól, hogy a szerelmednek kell lennie a legjobb barátodnak is. Szóval a legegészségesebb, ha ezt egyensúlyban tartjátok. Mindenki ismeri ilyenkor már magát, hogy tudja mennyi szabadságra van szüksége. Újra csak ismételni tudom magam, az előző cikkeimből. Egészséges énképpel, megfelelő önértékeléssel és önbizalommal kell rendelkezni egy jó párkapcsolathoz. Ezzel az önismerettel tudunk a másiknak bizalmat szavazni. Ha nincs bizalom, ha nincs kommunikáció akkor borul minden. Megcsalni buli nélkül is tud. (ugye ez szokott a legnagyobb félelem lenni) Egy korlátok közé szorított ember viszont nem boldog, ha kimondja, ha nem. Bízzunk egymásban, bízzunk önmagunkban.