Fiúk, Lányok! Ki az, aki már érezte egy kapcsolatban, hogy gáz amit a párja csinál? A folytonos féltékenykedés, hogy igazából a buszon kedvesen rámosolyogsz egy régi osztálytársadra és egyből bombáz, hogy Ki ő? Honnan ismered? Volt/ van köztetek valami? Fárasztó.

A kérdés az, hogy probléma-e ha valaki féltékeny. Én nem válaszolnám meg a kérdést sem igennel, sem nemmel. Egy alap, egészséges féltékenység kell, ugyanis szeretjük a párunkat és valóban nem repesünk az örömtől, ha valaki kacérkodni kezd vele. De! Itt egy hatalmas de, hogy ok nélül letámadni, kiakadni minden apróságon gáz. A bizalom a kapcsolat alapja, így fontos, hogy megbízzunk a másikban.

Pár típust kigyűjtöttem, hogy milyen fajtái vannak a féltékenykedésnek.

  1. típus: A rettegő.Attól fél, hogy párja titokban viszonyt folytat valakivel. Ez azzal jár, hogy rendszeresen belenéz a másik telefonjába, amikor éppen nincs a közelében, esetleg a barátai által ellenőrzi, hogy tényleg pizsibulira ment és nem egy másik pasihoz.
  2. típus: A birtokló. Ezt kell ragozni? Nélküle semmit nem csinálhatsz. A barátaiddal is alig mehetsz el, buliról szó sem lehet ha ő nem lehet ott, beleszól az öltözködésedbe és megfolyt a jelenlétével.
  3. típus: A bűntudatos.Van olyan férfi, aki azért félti párját, mert ő maga lépett félre és bűntudata van az elkövetett dolgok miatt. Azért szerintem ez elég önző dolog…
  4. típus: A magányos. Amikor párunknak van egy hobbija, vagy sportoló, így rengeteg időt elvesz az életéből, és néha háttérbe szorulhatunk. Ekkor megjelenhet egy olyan féltékenység, hogy miért azt csinálja amit éppen, és miért nem velünk van az adott pillanatban.

Én ezeket a típusokat emelném ki. Mindenki gondolja végig, hogy ha a párkapcsolatában megjelenik a féltékenység, annak melyik fajtája és milyen mértékben. Ne feledjétek, hogy a beteges féltékenykedés a kapcsolt végéhez vezet.