Az e heti cikkemet egy olyan videó inspirálta, amelyben azt mutatták be, hogy az átlag magyar ember pénztárcája a nyaralások tekintetében már a Balatont sem engedheti meg, mivel rettenetesen drága a szállás és az étkezés, így sokan maradnak nyaralás nélkül az idén. 

A mai cikkemben arra fogok törekedni, hogy ezt megcáfoljam, és ha még esetleg nem voltál nyaralni idén, akkor garantálom, hogy a cikk végéhez érve te is kedvet kapsz a foglaláshoz.

unsplash.com
unsplash.com

Kiválasztottam egy a fiatalok körében közkedvelt várost (és amit a korábban említett videóban is említettek), és bemutatom, hogy mennyibe kerül egy két fős nyaralás idén augusztusban egy hosszúhétvégére. Gyertek velem!

Először is Siófokot fogom nektek kicsit körbejárni. A booking.com szállásfoglaló oldalán kerestem rá siófoki hotelekre, a szűrőnél beállítottam, hogy *** hoteleket dobjon ki, reggelivel és saját privát stranddal. Lássuk mit kaptam: négy darab siófoki aranyparton lévő hotelt is felajánlott az oldal, amely reggelit is kínál, illetve privát stranddal rendelkezik, így nem csak az kerülhető el, hogy heringek módjára pihenjünk a parton, de a napi strandbelépő árát is megspóroltuk. Az általam megadott négy napos hosszú hétvégi itt tartózkodásunk 60.000-65.000 Ft között mozog *** szállodákban. Hazai viszonylatban a *** elegendőnek minősül egy átlagos család számára. Mindegyik helyen svédasztalos reggelit kínálnak, így ha reggelizünk egy kiadósat, szinte ebédelni sem lesz kedvünk, viszont ha mégis megéhezünk, lángosozhatunk helyben a parton, vagy szuper kis hamburgereket is ehetünk. 

A vacsorához érve két éttermet néztem meg nektek, mindkettő az aranyparton van. Az első egy klasszikus étterem, semmi felhajtás, ahol a levesek 600-950 Ft között mozognak, a főételek pedig már 1500 Ft-tól elérhetőek, beleértve a pizzákat is, amelyből a legdrágább is csupán 2200 Ft. A másik egy elegáns étterem, ahol a levesek 1400 Ft-tól kezdődnek, a főételek pedig 2900 Ft-tól és a legdrágább étel 6990 Ft. Tehát, ezzel azt szerettem volna szemléltetni, hogy persze vannak olcsóbb és drágább helyek is, de mivel mindkét helyen ettem, így bátran mondhatom, hogy a különbség csupán a hely szellemében rejlett, az ételek mindkét helyen ugyan olyan finomak voltak és ugyan olyan szépen tálalták őket. Amíg az egyik egy aranyparti „nyitott étterem”, addig a másik egy **** hotel elegáns étterme volt.

Tehát, gyors fejszámolást végezve már bőven 100.000 Ft alatti költségvetésből kihozhatjuk a nyaralásunkat, így ha csak tízezer forintot teszünk félre minden hónapban a következő nyárra, már bőven túlteljesítettük az átlagár megtakarítását. Egy négyfős kisgyermekes család esetében pedig alig jelent többet, hiszen a gyerekek részére mindig biztosítanak kedvezményeket, olykor ingyenes ellátást is, természetesen korosztálytól függően.

Remélem sikerült kicsit közelebb hoznom nektek egy újabb úti célt, amely nagyon közel van és elérhető lehet azok számára is, akiknek a külföldi tengerparti nyaralás idén kimaradt. Tehát, utazásra fel, hiszen már csak két hétvégénk maradt a nyári hónapokból!