Újabb héthez érkeztünk, ami azt jelenti, hogy újabb cikket hoztam. Manapság nem túlzás azt állítani, hogy a fiatalok nagyobb része az Instagram világában éli mindennapjait. Fürkésszük, hogy milyen fotók a „menők”, milyennek kell lenni, mik a trendi beállítások. Azonban azt sokan elfelejtik, hogy lehet egy helyszín gyönyörű, szolgálhat alapul egy tökéletes fotó elkészítéséhez, ugyanakkor, ha nincs meg a saját egyéniségünk, amit bele tudunk csempészni, akkor sajnos az a fotó nem ér túl sokat.

A mai cikkben elhozom nektek azt a 3 szuper helyszínt, amely elsősorban nagyszerű kirándulóhely, emellett pedig szuper kis képeket is tudtok itt készíteni. A város pedig nem más, mint a mi szeretett Budapestünk lesz, hogy ne csak mindig a külföldi nagy városokról essen szó.

Hét éve élek Budapesten, előtte egy kis városban nőttem fel és éltem a mindennapjaim. Az első néhány hónapban igyekeztem felfedezni a város szépségeit, túrázgatni, sétálgatni és megcsodálni minden olyan dolgot, amiért a turisták idelátogatnak. Azonban az évek múlásával és a mindennapok felgyorsulásával már egyáltalán nem érdekelt, hogy milyen új látnivalók vannak, vagy, hogy a régieket új szemszögből nézzem meg. Néhány hónapja azonban rájöttem, hogy legtöbbször a saját otthonunknak tekintett város szépségei mellett megyünk el leggyorsabban, ami a rohanó mindennapoknak köszönhető, de titeket is arra bíztatlak, hogy változtassatok ezen.

Ami nálam az első helyen szerepel, az a budai várnegyed. Egyszerűen csodálatos, nem véletlenül szerepel az UNESCO világörökség listáján. Rendkívül hangulatos tud lenni a nap bármelyik szakában, hiszen napközben a gyönyörű napsütésben csillognak az épületek, este pedig a kivilágított fényekben is csodásan pompáznak. A vár és az onnan nyíló kilátás azonnal a hatalmába kerít, és itt lesz az első olyan spot, ahol – miután megcsodáltuk a kilátást – elkészíthetjük az első szuper instabarát fotónkat. Innen az egész pesti oldal látszik, a Duna, a Bazilika, és a többi gyönyörű épületrengeteg. Azonban ha megfordulunk, a Magyar Nemzeti Galéria épülete is csodás háttere lehet egy újabb fotónknak, hiszen a színe a fotókon teljesen másként mutat. 

Innen továbbindulva eljuthatunk a Halászbástya-Mátyás Templom környékére, ahonnan szintén nagyon szép kilátás tárul elénk. És ha eleget sétáltunk, és fotóztunk, mindenképp üljünk le egy hűsítő limonádéra, vagy akár egy kávéra. Garantáltan más hangulatban fogod elfogyasztani azt, mint a Starbucksban tennéd.

A következő szuper helyszín a Bazilika és környéke. Imádok az ötödik kerületben sétálni, folyamatosan nyüzsög, tele van élettel és szuper kis éttermekkel is. Emellett a Bazilika is egy olyan hely, ami előtt fotózkodni már-már kötelező, és ahogy a várnál említettem, itt is gyönyörű színeket kapunk vissza majd a fotón. Ha itt jársz, mindenképp nézd meg belülről is, mert gyönyörű, és a toronyba felsétálva pedig csodás kilátásban lehet részed, ami egy újabb tökéletes spot akár egy naplementés fotó elkészítéséhez.

unplash.com

És végül, ami számomra a harmadik kedvenc, az a Parlament és környéke. Innen nehéz lenne rossz fotót készíteni, séta közben pedig tudunk sütizni vagy kávézni a közeli Szamosban. Itt jár a híres kettes villamos is, ami szuper kis hátteret jelenthet a parlamenttel együtt az újabb fotónk elkészítéséhez. Ezután pedig csak pattanjunk fel a Duna-parti panorámajáratra és csodáljuk meg a budai oldalt is. 

Remélem tudtam Nektek segíteni, és sok szép Budapestet népszerűsítő fotó fog készülni rólatok. Instagramon használjátok a #piubellatravelblog hashtaget, hogy mi is láthassuk az elkészült képeiteket!