Drága Bellák! A mai napon bemutatom nektek azokat a kedvenc könyveimet, amelyeket korábbi utazásaimra vittem magammal, és ami még fontosabb, hogy el is olvastam őket! 

Ezt azért emeltem ki, mert biztosan veletek is előfordult már, hogy magatokkal vittetek 1-2 könyvet az utazásra, de sajnos ki sem nyitottátok azokat. Én viszont most megpróbálom közelebb hozni hozzátok az olvasást, úgyhogy ha ti is szerettek olvasni, akkor mindenképp maradjatok velem. Ha pedig nem, akkor bízom benne, hogy a cikkem végére eljutsz odáig, hogy legalább az egyik könyvet beszerzed.

Szerencsés vagyok, mert (a horror témájú könyveken kívül) nincs olyan könyv, amit ne tudnék valami miatt szeretni. Persze megvannak a kedvenceim, de soha nem sajnálom, vagy bánom meg azt, ha egy-egy alkalommal nem egy túlzottan izgalmas, eseménydús könyvet olvasok el, hiszen a lényeg az, hogy olvassunk, bővítsük szókincsünket és megismerkedjünk újabb történetekkel, legyen az valós, vagy kitalált.

unplash.com

Nálam az első helyen egy ideje már Patrizia Gucci –  Gucci. Egy sikeres dinasztia története című könyve áll. Sokan most biztos azt hiszik, hogy „…na még egy limonádé könyv a divatról, csillogásról, must-have ruhadarabokról…”. Hát nem. Ez a könyv az egyik legérzelemdúsabb és legmeghatóbb, amit valaha olvastam. Telis tele valódi emberi érzésekkel, kapcsolatokkal tabuk és színjáték nélkül. Egy ismert és mindenki által sikeresnek vélt család történetét mutatja be, amelyről mindenki a luxust és a tökéletességet feltételezi, de a könyv sokkal mélyebben lévő dolgokra mutat rá. A valódi emberi viszonyokra, családi kapcsolatokra, tiszta és olykor hamis érzelmekre. Kicsit azt érzem, hogy az itt megjelent valós érzelmek manapság néha belőlünk is hiányoznak. De ennyit a könyv ismetetőről, ebből azt hiszem kiderült, hogy nem egy limonádé könyvről van szó. Véleményem tökéletesen megfelel arra, hogy a tengerparton fekve, egy koktéllal a kezünkben betekintést nyerjünk a dinasztia történetének szépségeibe és hazugságaiba.

unplash.com

A második könyv témáját és stílusát tekintve teljesen eltér az előzőtől, ez pedig nem más, mint Jordan B. Peterson – 12 szabály az élethez – Így kerüld el a káoszt! című könyve. Jordan klinikai pszichológus, politológus, egyetemi professzor, író és kritikus. Egy rendkívül színes és nagyon izgalmas személy. Könyvében a legújabb tudományos kutatások felfedezéseit ötvözi az ősi hagyományok igazságaival. Szerinte a legfontosabb tennivalónk, hogy elkerüljük a káoszt és a diktatúrát. 12 szabályát viccesen, olyakor nagyon komolyan, de van, hogy bántóan fogalmazza meg, mindezt annak érdekében, hogy segítsen bennünket abban, hogy rendet tegyünk az életünkben és a fejünkben. Csak ajánlani tudom ezt a könyvet, mert bár olyakor szórakoztató, mégis komoly dolgokra mutat rá, amit mindenki lefordíthat a saját életére.

                                                 unplash.com

A nyári utazásunk során véleményem szerint bőven van alkalmunk olvasni, csak valóban akarni kell. Hiszen először is van egy repülő, vagy autóút, amit akár alvással is eltölthetünk, de ha hasznosan szeretnénk kihasználni az időnket, akkor akár olvashatunk is. Ez után a tengerparton, vagy a medence parton is bőven van időnk olvasni, este lefekvés előtt, vagy épp ébredés után. Ha van egy könyv, amit megszeretsz, észre sem veszed és le sem fogod tudni tenni, és még a reggeli kávédat is a könyv mellett fogod elszürcsölni a napfelkeltében.

unplash.com

Mivel hamarosan vége a nyárnak, így a nyári „kötelező olvasnivalókat” ezzel le is tudhatjátok, de ha szeretnétek, akkor ősszel is jelentkezem útravaló könyvekkel.

Köszönöm, hogy velem voltatok, és remélem, kedvet kaptatok valamelyik könyvhöz.