Újabb hét, újabb cikk, köszönöm, hogy ismét velem vagytok. Ebben a részben abban fogok nektek segíteni, hogy hogyan tudtok olcsó repülőjegyekre vadászni, és melyek azok a helyek, ahová egész évben kedvező áron juthattok el.

Tapasztalataim szerint két féle utazó van. Az első, aki mindent jó előre megtervez, már most tudja, hogy jövő évben mikor és hová utazik, a másik pedig aki egy olcsó repjegy láttán fejest ugrik egy újabb desztinációba és azonnal csomagolni kezd. Utazni ma már nagyon egyszerű, repülővel gyorsan elérhetővé válik rengeteg európai úti cél. De hogyan is fogjunk neki? 

pexels.com                                                    unplash.com

Először is le kell győznötök magatokban az „én fapadossal nem szeretnék utazgatni” érzést, hiszen bár nem kényelmes és a bánásmód is hagy némi kívánnivalót maga után, ugyanakkor olcsó és gyorsan eljuthatunk a kívánt városba. Az első és legfontosabb dolog kijelölni magatokban azt a maximális értékhatárt, amit hajlandóak vagytok egy utazásra szánni, illetve azokat a városokat is, ahová szívesen elmennétek.

unplash.com

Ha mindezt meghatároztátok, akkor irány a vadászat. A repülőjegy keresőbe érdemes beállítani, hogy Budapestről induljon a gép és a cél állomásnál válasszátok a bárhol feliratot, így az összes lehetséges várost meg fogja mutatni egy bizonyos árkategórián belül, amit szintén ti tudtok meghatározni. Ha minden „szűrőt” beállítottatok, nincs más dolgotok, mint válogatni a rengeteg lehetőség közül.

Én személy szerint imádom Olaszországot, és oda konkrétan egy vasárnapi ebéd árából szinte bármikor vásárolhattok repülőjegyet. De lássuk, hogy az idei őszi ajánlatok között milyen úti célok szerepelnek:

Berlinbe már 6.000 Ft alatt vásárolhattok retúrjegyeket, de Marseille, Milánó, Prága, Velence, Bordeaux, London, Párizs és Szaloniki is vár titeket a 10.000 Ft alatti retúrjegyekkel.

Ha az általatok preferált úti célt kiválasztottátok, érdemes azonnal lecsapni rá, mert biztosan ti is tudjátok, hogy a repülőjegyek ára szinte percről percre változik, és könnyen lehet, hogy ha fél óra múlva visszatértek az oldalra, már háromszor annyiba fog kerülni. 

      unplash.com                unplash.com                     unplash.com

Hasznos tipp, hogy a repülőjegyeket mindig inkognitó ablakból lessétek, mert minél többet böngészitek annál inkább fog változni az ára és ez minden esetben drágulást fog jelenteni. Viszont inkognitó ablakból ezt elkerülhetitek.

És ha megvan az olcsó repülőjegy, irány a szállásadó oldalak egyike, ahol szintén különböző szűrők segítségével ki tudjátok választani a számotokra leginkább kedvelt típust, legyen az hotel, apartman, vagy egy lakás. Szintén hasznos tipp lehet, hogy én minden foglalásomat egy adott oldalon keresztül intézem, és egy idő után kedvezményeket is biztosítanak, így az is könnyen előfordul, hogy egy 4*-os reggelis hotelt ki lehet fogni egy sima apartman áráért, úgyhogy legyetek résen!

És ne felejtsétek, „sokkal jobb egyszer látni valamit személyesen, mint ezerszer hallani róla szóban.”