Mielőtt még valaki azt hinné, hogy terhes vagyok, gyorsan tisztázom, hogy nem, és még egy jóideig nem is szeretnék az lenni. Azért hoztam most nektek ezt a témát, mert bár 19 évesen nem nevezném magam öregnek, de a nálam fiatalabb generáció sajnos egyre felelőtlenebbül veti bele magát a nemi életbe és valami miatt cikinek is gondolják, hogy beszéljenek erről valakivel. A könnyebbség kedvéért, nektek nem kell róla beszélni, inkább megpróbálom én.

A legtöbb fiú akivel valaha is beszélgettem arról, hogy mit tenne ha a barátnőjét, vagy rosszabb esetben egy random lányt teherbe ejtene, megvonta a vállátés egy szóval lezárta az egészet. ABORTUSZ. Akadt olyan lány is, aki szintén egy laza vállrándítással röhögve válaszolt, hogy majd az abortusz megoldja. Igen “megoldja”. De sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ez a megoldás mivel jár.

Rengeteg olyan nő van, aki nem tudja feldolgozni, hogy meghozta ezt a döntést. Depressziós lesz, rémálmok gyötrik, elkezdi magát hibáztatni. Sajnos az esély is megvan rá, hogy a jövőben nem lesz alkalom újabb kisbaba kihordására. Akadnak olyan nők is, akik kellően gyászolják az elvesztett kisbabájukat, majd miután az élet megadja nekik, hogy immár bátran belevágjanak a gyermekvállalásba és a kezében tartja a picit, elindul egy belülről áradó szorongás. Ez nem más, mint a régen abortusz áldozatává vált babája elvesztése által kiváltott depresszió.

Arra a kérdésre nem tudok választ adni, hogy melyik nő mi okból hozza meg a döntést. Természetesen van olyan helyzet, amit nem tudok elítélni, már bocsánat a szóhasználatért. Amikor kiderül, hogy a babának hiányzik valamelyik végtagja, vagy súlyos betegségben fog szenvedni egész életében, megértem ha nem akarják ennek kitenni és az abortusz mellett dönt a szülő. Sok nőt megzsarol párja azzal, hogy ha nem veteti el a babát, elhagyja. Egy gyerekhez 2 ember kell és szánalmasnak tartom, hogy a férfiak egy része ilyen esetben minden felelősséget a nőre hárít.

A védekezés mellett is megesik, hogy valami nem úgy alakul, ahogy terveztük. Volt rá példa, hogy fogamzásgátló tabletta szedése mellett esett teherbe a nő, de nem hiszem, hogy akkora esély lenne rá, ha megfelelően, orvosi utasítás alapján szedjük és figyelünk a részletekre. “Kiszakadt az óvszer!!” Előfordul. Erre találták ki a 72 órás tablettát. (Tanács, minden alkalom után ellenőrizzétek le, hogy nem szakadt-e ki.) A végén pedig a leggyokoribb hiba. “Hát mi nem védekezünk, csak időben abbahagyjuk.”Röviden, tömören, ezt mindenki felejtse el! A megszakításos módszer nem védekezés!

Ha valamiben bizonytalanok vagytok és nem mertek a szüleitekhez fordulni, keressetek fel egy nőgyógyászt. Nem fog kinevetni még akkor sem ha tök egyértelmű kérdésekkel bombázzátok. Remélem egy kicsit sikerült rávezetnem Titeket arra, hogy az abortusz egy elég komoly döntés, és jobb ha óvatosak vagyunk, mint hogy életünk végéig gyötörjön a lelkiismeret.