Július közepe van, tombol a kánikula, ilyenkor senkinek sincs kedve órákig a tűzhely fölött állni, pedig az ember ilyenkor is szívesen megenne valami édes, krémes finomságot. Szerencsére nem csak sütőben elkészíthető desszertek vannak. Mutatunk néhány szuperfinom és szuperegyszerű receptet, hogy ne kelljen lemondanod az édességekről ilyenkor sem.

A sütés nélküli sajttorta egy remek megoldás, amikor valami teljesértékű édességgel szeretnéd zárni a napot, de nem akarsz a sütéssel bajlódni. Az benne a jó, hogy millióféle lehetőséget rejt magában, így mindenki kedvére alakíthatja a sajttortáját. Az alaprecept végtelenül egyszerű:

Hozzávalók: 

-250 g mascarpone

-400 ml habtejszín

-1 csomag expressz zselatin

-3 kanál cukor

-vanília aroma

-200 g bármilyen édes keksz

-8 dkg vaj

A kedvenc kekszedet porítsd le, ezt megteheted turmixgép segítségével, vagy egy nyújtófával is. A vajat mikróban olvaszd fel, és keverd össze a kekszmorzsával. Ezt tedd egy 26 cm-es tortaforma aljába, egyenletesen oszlasd el és nyomkodd le egy pohár aljával. A tortaformát ezután tedd be a fagyasztóba.

A habtejszínt a cukorral kezdd el felverni, majd, amikor már nem túl folyós az állaga, tedd bele a mascarpone-t és a vanília aromát, és verd tovább, amíg egy sűrű krémet nem kapsz. Ezen a ponton belekeverhetsz 15 dkg szinte bármilyen gyümölcsöt, az ízlésednek megfelelően. Ezután alaposan keverd el benne a zselatint.

A fagyasztóból vedd elő a tortaformát, és öntsd bele a sajttorta krémjét. Kb 2-3 órát hagyd állni a hűtőben.

Tipp: A sajttortát díszítheted bármilyen gyümölcs felhasználásával, és tálalhatod gyümölcsszósszal vagy lekvárral. Ha igazán Instagramra való sütit akarsz, akkor egy óra elteltével vedd ki a tortát a hűtőből, és egy kanál segítségével tegyél rá 5-6 foltban gyümölcsszószt vagy olvasztott csokit. Ezek után nincs más dolgod, mint egy fogpiszkáló vagy egy villa segítségével hullámokat rajzolni a torta teljes felületén, így gyönyörű mintázatot fogsz kapni. 

Gluténmentes házi Bounty-t is készíthetünk, sütés nélkül, pillanatok alatt, mindössze 3 összetevőből. Lehetne ennél egyszerűbb? Elég egy falat belőle, és máris a tengerparton érzed magad. 

Hozzávalók: 

-200 g kókuszreszelék

-2 dl sűrített tej

-200 g étcsoki

A kókuszt és a sűrített tejet keverd össze, majd tedd a fagyasztóba 15 percre. A csokit olvaszd meg egy tálban. A kókuszból formálj falatnyi golyókat, és egy villa segítségével mártsd őket az olvasztott csokiba. A tetejét megszórhatod még egy kis kókusszal, és készen is vagy. Hát nem pofonegyszerű?

Ezek a sütés nélküli csokis kekszek remekól jönnek, ha valami hordozható édességre vágysz. Pluszpont jár nekik, mivel vega és gluténmentes a receptjük, de egy kis csavarral vegán verzióban is elkészítheted őket. 

Hozzávalók: 

-200 ml mogyoróvaj

-3 bögre zabpehely

-3 kanál kakaó por

-1 bögre cukor

-1 kiskanál fahéj

-vaníliás cukor

-fél bögre vaj vagy növényi zsiradék

-fél bögre tej vagy növényi tej.

A mogyoróvajat a cukorral, a vajjal és a tejjel mikróban olvaszd össze. Ha megolvadt, keverd bele a kakaó port, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a zabpelyhet. Addig keverd, amíg egy nagyjából egységes masszát kapsz. Egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy tálcára fagyikanál segítségével pakolj kis halmokat, majd nyomkodd le őket. Tedd a fagyasztóba, nagyjából egy óra alatt megszilárdulnak, és már viheted is őket magaddal munkába, piknikre, vagy akár a strandra is.