Most egy kicsit komolyabb, megrázóbb témát hoztam nektek. Bizonyára sokan hallottatok már Ted Bundyról, amerika egyik legismertebb sorozatgyilkosáról. Múlt héten néztem meg az Átkozottul veszett sokkolóan gonosz és hitvány című filmet, ami mély nyomot hagyott bennem.

Leszúrta, megerőszakolta, megharapta, letépte, leütötte… Ilyen szavak keringenek az újságok címlapján, vagy halljuk őket minden nap a híradóban. A legtöbb ember fejében megfordulnak a legalapvetőbb kérdések, miszerint “Miért tette?…” “Hogy volt rá képes?…” “Mi járhat ilyenkor a fejében?…” stb. 

Minden hasonló történet alapja a zaklatás. Hogy mit tartunk annak? A legalapvetőbb helyeken, például a suliban, munkahelyen történő bántalmazást. Nem lehet szebben mondani, mint hogy az ember életét pokollá teszik. Kördiagrammba szedtem a legismertebb zaklatási módokat.

A kérdés, ami sok emberben megfogalmazódik, hogy mennyire kell súlyosan venni ezeket az eseteket. Szerintem mindegyik zaklatásnak súlya van. Ettől függetlenül nem lehet összehasonlítani egy gúnynevet a szexuális erőszakkal. Ezek helyzetek kiküszöböléséhez azonban mindent komolyan kell/ kéne venni. Sokan mondják azt, hogy “De áhhh a kisgyerekek mindig cukkolják egymást.” Nos ez így igaz, de sosem lehet tudni, hogy mi lesz ha nem magyarázzuk el vagy fékezzük meg a gyereket a cukkolás szintjén.

A szexuális zaklatásról, sorozatgyilkosságról sok embernek a híres Ted Bundy jut eszébe, aki megerőszakolta majd megölte áldozatait kegyetlennél kegyetlenebb módszereket alkalmazva.

Ted Bundy előtt az emberek nem ismerték azt a szót, hogy sorozatgyilkos. Ismert volt számukra a bántalmazás, de ennek az ágával még nem találkoztak. Lényegében ezt a szót akkor helytálló használni, ha egy ember minimum 3 gyilkosságot követett el, más időpontokban. Ted Bundyt mintegy 36- 50 gyilkosságért állították bíróság elé, de több áldozatát nem sikerült megtalálni. Voltak olyan lányok, akik túlélték azütéseket és egyéb kínzó tetteket, így sikeresen el tudtak menekülni. Legfiatalabb áldozata egy 12 éves kislány volt, Kimberly Leach.

Néhányak szerint Ted Bundy tettei visszavezethetők a gyerekkorára. Felnőtt koráig úgy tudta, hogy az anyja a nővére. Apját sosem ismerte.

Első komoly barátnője, Stephanie Brooks, kinézete annyira megfoghatta Tedet, hogy áldozataiban több hasonlóságot is felfedeztek. Fehér bőrű, egyenes, hosszú barna hajú lányok, akik főleg főiskolákra vagy egyetemekre jártak. A módszerei az évek során egyre kifinomultabbá váltak. Kamu gipsszel próbálta rávenni a lányokat, hogy segítsenek neki bepakolni az autójába, majd leütötte őket. Számos eset volt, amikor betört otthonukba és ott végzett velük. Az utolsó áldozatoknál hagyott nyomok alapján sikerült bizonyítékokat szerezni, ami alapján elítélték. Halála villamosszékáltal történt, és utolsó óráiban több gyilkosságot is elismert.

A képen láthatófogorvos a bírságon mutatja be a bizonyítékot, miszerint egy lányon talált harapásnyom megegyezik Ted Bundy fogai által hagyott lenyomattal.

Az emberek ezek hírek hallatán ledöbbennek, majd egy nap múlva továbblépnek, mert úgy gondolják őket ez nem érinti. Talán lehet, hogy nem, de ha jobban belegondolunk TE is lehetnél az egyik áldozat. Azt tanácsolom, hogy bárki zaklat Benneteket, egyből forduljatok segítségért