Nyáron kifejezetten fontos a folyadékpótlás, főleg mivel nem ritka, hogy a hőmérő higanyszála a 40 Celsius felé kacsintgat. Mindannyian tudjuk, hogy a napi 1,5 liter folyadék a kánikulában sajnos nem elég. De mit tegyen az, aki nem szeret vizet inni? Mutatunk pár trükköt, amivel szinten tarthatod a folyadékmennyiséget anélkül, hogy cukros, tartósítószeres üdítők fogyasztására kényszerülnél.

Szerezz be egy kulacsot! A műanyag flakonok ideje lejárt, hiszen nem csak rémesen károsak a környezetre, de egyáltalán nem praktikusak. Egy kulacs a táskádban minden helyzetben jól jön. Ha teheted, válassz fémet vagy üveget, a térfogata már rajtad múlik: fél literestől a másfelesig bármilyen kiszerelést és mintát megtalálsz a legtöbb üzletben, úgyhogy ne habozz, ha még nincsen saját kulacsod, még a nyár elején szerezz be egyet! 

Ha már megvan a kulacsod, jön a kérdés, hogy vajon mit tegyél bele, ha nem szereted a víz unalmas ízét? A válasz pofonegyszerű: Turbózd fel a vizedet! Tegyél bele pár levél mentát vagy citromfüvet, karikázz bele egy fél citromot, és máris vittél egy kis ízt a dologba, ráadásul a citrom remek szomjoltó is, így két legyet ütsz egy csapásra. Ha pedig megunod a citrom-menta kombót, akkor kísérletezz idénygyümölcsökkel! Pár szem cseresznye vagy málna, néhány kocka görög- vagy sárgadinnye, néhány karika uborka, és már kész is a szuperfinom ízesített víz. Ha valami szépen néz ki, szívesebben fogyasztjuk el, nem mellesleg az így elkészült vizek Instagram képeidet is fel fogják dobni

Mindent csak nyersen! A nyár nem csak azért a legjobb évszak, mert hétágra süt a nap. Ez az időszak bővelkedik a zöldségekben és gyümölcsökben, úgyhogy bátran válogass belőlük! El sem hinnéd, hogy mennyi folyadék rejtőzik egy-egy gyümölcsben! Amit csak lehet, fogyassz nyersen, mivel a sütés-főzés során sok folyadék és vitamin távozik a növényekből. A nyáron nyersen fogyasztható zöldségek és gyümölcsök kombinációinak száma pedig annyi, hogy garantáltan nyár végére sem fogod megunni őket. Inspirációnak itt van két recept, hogy megadjuk a kedvedet ezekhez a rostban gazdag vitaminbombákhoz: 

Nyári gyümölcssaláta

-1 fél sárgadinnye

-5 szem eper

-3 sárgabarack

-10 szem cseresznye kimagozva

-10-15 dkg görögdinnye 

-pár levél menta

-citromlé

A gyümölcsöket kockázd fel falatnyi darabokra és tedd egy tálba. Vágd apróra a mentalevelet, és tedd a gyümölcsökhöz, végül ha egy kis savanykás ízre vágysz, csurgasd rá fél citrom levét!

Nyári zöldsaláta Fetával

Hozzávalók:

1 kígyóuborka

2 tv paprika

2 közepes paradicsom

fél lilahagyma

10-12 szem olajbogyó (ha nem szereted, hagyd ki belőle)

fetasajt

Az öntethez:

kb. 2 evőkanál olívaolaj

kb. 1 evőkanál balzsamecet

kb. 1 evőkanál 10 %-os ecet

1-2 teáskanál cukor

őrölt bors

aprított kapor

friss bazsalikom

A hozzávalókat tisztítsd meg, és vágd fel kockára. Az öntethez keverj össze mindent egy kisebb tálban, majd öntsd a zöldségekre.