A műszempillákról általában rengeteg tévhit kering a nők között. Például, hogy nem moshatod meg miattuk a szemed, és nagyon káros a saját pilláidra nézve – ezek azonban nem igazak. Ezek csak mind a rossz élmények, tapasztalatok, és a félreinformálás következtében ragadtak meg a köztudatban. Általában a felragasztást követő 24 órában a friss pillaszettet nem érheti víz, gőz, pára, hogy tökéletesen megkössön a ragasztó. Utána szinte kötelező tisztítani őket az erre a célra kifejlesztett szempillasamponnal, hiszen a műszempilla viselése előtt is tisztítottad a szemeidet, így most is szükséges. A szempillasampon helyettesíthető micellás vízzel is, de dörzsölni nem szabad, csak finoman letisztogatni. Éveken keresztül, kihagyás nélkül hordhatsz mű pillákat. Minden a professzionális applikáláson múlik.

Mi is az a műszempilla?

Jelen esetben a szakember által felhelyezett pillákról beszélünk, amelyek akár 3-4 hétig is tarthatnak. Úgyanúgy „lenőnek” mint a műköröm és a hajfesték, ezeket is „tölteni” kell. 
A vendég igényei szerint választhat megfelelő pillákat. Már 1D-től (másnéven classic) 10D-ig is lehet csináltatni, de a maximum ajánlott 4-5D körül van. Ennél többet már a saját pilláink nem igazán bírnak el, hamar kiperegnek és kényelmetlen is lehet a viselése.

Aki napi szinten sminkel annak nem igazán ajánlott a viselése, hiszen az alapozó és a szemhéjfesték megragad rajta, valamint akadályozhat az ecsetek használatában is. 

Ha viselsz műszempillát, te is biztos észrevetted már, hogy nem mindig ugyanolyan sűrű töltés után a pillasor, mint előző alkalommal. Ez a szempillák különböző növekedési fázisai miatt van, nem a szempilla stylistod végzett rossz munkát. Az első az anagén fázis, másnéven növekedési fázis, amely kb. 30-40 napig tart. Ezekre a pici pillákra nem lehet mű pillát tenni, mert megakadályozza a növekedésben. Ez a szempillák 40%-át jelenti. A katagén (átmeneti) fázisban lévő pillák, melyek még kb. 2-3 hétig nőnek, miután elérték teljes hosszukat, a telogén fázisba kerülnek. Ez a nyugalmi szakasz általában 3 hónapig tart, de ebben az időszakban akár holnap, akár 3 hónap múlva is kihullhat az adott pilla. De a pillák tartósságát akár egy betegség, vagy terhesség is befolyásolhatja.

Tehát a műszempilla viselése egyáltalán nem káros a szervezetre, ha nem áll fenn semmilyen allergia vagy szemhez köthető betegség (pl. kötőhártyagyulladás), és szebb tekintetet is eredményezhet.